[O2] Dystans w O2. Czy ktoś zakładał?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

piramida, CRATERIS 6.5J x 16” z oponami 205/55 R16 a ET chyba 54, muszę dokładnie sprawdzić, teraz nie mogę znaleźć danych.
    Mam: http://www.skoda-auto.pl/upload/1/File/cennik_felgi.pdf
    ET Craterisów to 50.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

czyli jak masz 16x6.5 to mozesz zakłądać 20mm, generalnie czy nizej auto stoi tym bardziej koła bedą pochylone przy robieniu geometri i kątów kół.
      Ja ma 18x8.5 et45 i po obnizeniu 30mm pród spokojnie sie chowa w nadkolu natomiast przed obnizeniem auta fela była na styk z nadkolem, tył wchodzi bez problemu.
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• miguello
        RS
        • 2008
        • 1849

Zamieszczone przez hotrain
        15 mm na stronę a na przód 15 czy 10mm
        A wogóle orientowałeś się w tym temacie coś? bo może wybór Ci się pomniejszyć jak popytasz o wykonanie dystansów 15mm z centrowaniem do OII :wink:

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

piramida, wstępnie skłaniam się do wyboru 20mm na tył i 15 mm na przód.miguello, jedyne doświadczenie miałem w Megane II jak pisałem, jestem w trakcie sprawdzania dostępności do O2, liczę też, że ktoś z forum ma doświadczenie i się podzieli.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

kolego mam inna propozycję, wymien felgi na większe z odpowiednim et i po pierwsze bedzie to lepiej wyglądać a po drugie bedzie lepiej wyglądać :P
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• OctaviaRS TDi
              Elegance
              • 2009
              • 771

piramida, popieram

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

Wszystko fajnie i zupełnie się zgadzam ale, moja wina, nie wspomniałem czemu chodzi o Craterisy 16" - to ma być zestaw na zimę :P Odbieram auto z takimi właśnie felgami i będą one mi służyły jako zimowy zestaw. Na lato mam komplet kół 17".

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                  Elegance
                  • 2009
                  • 771

hotrain, uważam, że gra jest warta świeczki. Zostaw sobie ori wszystko na zimę. W zimie nie da się omijać dziur tak efektywnie jak w lecie, a założone dystanse powodują, że inne siły działają na zawieszenie. Moim zdaniem szkoda auta. O efekty wizualne martwiłbym się na wspomnianych przez Ciebie felgach 17 na lato, a najlepiej dobrał je tak, żeby dystanse nie były potrzebne.

ps. Samo to, że będziesz śmigał na 16 alu w zimie spowoduje, że furak będzie wyglądał fajnie i cieszył oko.

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

OctaviaRS TDi, na lato mam felgi 7,5 x 17" ET 35 i mnie to pasuje. Boli mnie jak patrzę na seryjne Craterisy i ten efekt schowanego koła :|
                    Założę dystanse jednak ale dzięki za sugestie.
                    BTW - Megane II dwie zimy na 17" i Primerą P12 też więc tematyka tego jak się na tym jeździ zimą nie jest mi obca

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7461
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

hotrain, _tm_ swojego czasu miał do sprzedania dystanse do O2, sprawdź może jeszcze ma
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

Mihau, dzięki, zapytam czy to jeszcze aktualne.
                        Nasz forumowy kolega sprzedaje takie różności: http://rims.net.pl/kategoria/9/Dystanse/

Komentarz

• miguello
                          RS
                          • 2008
                          • 1849

hotrain, zauważ że dystanse z centrowaniem na 57.1 zaczynają się tam od 20mm. Są 15mm itp ale z centrowaniem 66,5. A to dlatego że jak zdejmiesz koło i wymierzysz seryjne centrowanie to wyjdzie Ci ok 16mm a przecież musi się to schować w dystansie i nowe musi wychodzić z lekkiego stożka a nie zaczynać się w powietrzu :wink: Mi udało się dorobić najcieńsze 18mm, inaczej normalnymi sposobami nie są się tego zrobić, chyba żeby zrobić wewnętrzna średnice większą i dać pierścień centrujący, ale to już lekkie druciarstwo na mój gust

Jak dawać dystanse to po równo na przód i tył. Jak jeździłem przez pewien czas tylko na tyle, a potem tylko na przodzie to auto zachowywało się nienormalnie, da się przyzwyczaić ale to chyba nie o to chodzi?

Ja osobiście zostawiłbym tak jak jest, a jeśli tak bardzo Cie to razi, to sprzedał oryginalne nowe felgi i kupił inne 16stki na zimę z odpowiednim ET :wink:

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

miguello,
                            Zamieszczone przez miguello
                            Ja osobiście zostawiłbym tak jak jest, a jeśli tak bardzo Cie to razi, to sprzedał oryginalne nowe felgi i kupił inne 16stki na zimę z odpowiednim ET :wink:
                            Kurcze, takie proste a takie genialne! :idea DZIĘKI CI CZŁOWIEKU!!!

Komentarz

Pracuję...